Najlepszy przepis na niezawodne brownie z dodatkiem malin. Deser obok którego po prostu nie można przejść obojętnie!
Brownie z malinami
Najlepszy przepis na niezawodne brownie z dodatkiem malin. Deser obok którego po prostu nie można przejść obojętnie!
Składniki:
- masło 240 g
- łyżeczki np. z pestek winogron olej 2
- cukier 350 g
- całe jajka 4
- łyżki cukier z wanilią 2-3
- mąka pszenna 170 g
- kakao 100 g
- czekolada gorzka 200 g
- szczypta sól
Dodatkowo:
- czekolada mleczna 100 g
- mogą być mrożone maliny 200 g
Wykonanie
- W misce mieszamy ze sobą roztopione masło, cukier i sól.Dodajemy jajka, olej, cukier z wanilią. Dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy.Do jajecznej mieszanki dosypujemy przesianą mąkę, kakao i posiekaną czekoladę deserową. Składniki bardzo delikatnie łączymy przy użyciu szpatułki.Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy. Posypujemy posiekaną lub podzieloną na kostki czekoladą mleczną i malinami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 30-40 minut.
Składniki:
Wykonanie:
Podziel się przepisem: