Domowe batony musli
Składniki:
- polecam użycie gotowej mieszanki bogatej w różne produkty lub zmieszanie ręcznie płatków owsianych, orzechów, suszonych owoców,... musli 185 g
- olej kokosowy 25 g
- miód 55 g
- łyżka opcjonalnie dżem mirabelkowy 1
- cukier 25 g
- szczypta sól
Wykonanie
- W misce umieść musli lub mieszankę płatków owsianych, orzechów i suszonych owoców o podanej gramaturze.
- Dodaj olej kokosowy, miód, dżem mirabelkowy, cukier i sól.
- Dokładnie połącz wszystkie składniki.
- Zawartość miski wyłóż do niewielkiego, prostokątnego żaroodpornego naczynia i wyrównaj lub uformuj już teraz batoniki.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut.
- Upieczone pozostaw na 2-3 godziny do całkowitego wystudzenia. Jeśli formowałaś/formowałeś wcześniej kształt batonów - są już gotowe. Jeśli pieczone były całościowo w formie, pokrój je nożem na ok. 5cm prostokąty.
Składniki:
Wykonanie:
Podziel się przepisem: