Jajka z chrzanowym majonezem
Składniki:
- jajka 4
Chrzanowy majonez:
- jajko 1
- łyżeczka sok z cytryny 1
- łyżeczka musztarda 1
- szklanki olej 1/2
- sól pieprz
- łyżeczka chrzan 1
- mały pęczek szczypiorek 1
Wykonanie
- Jajka gotujemy na półtwardo (ok. 4,5-5 min) w osolonej wodzie. Po wystudzeniu obieramy i przekrawamy na pół.
- Pozostałe jajko wbijamy do słoiczka, dodajemy sok z cytryny, musztardę, szczyptę soli i pieprzu. Dolewamy olej i przy pomocy blendera dokładnie miksujemy od dołu do góry. Do gotowego majonezu dodajemy chrzan i szczypiorek. Dokładnie mieszamy.
- Gotowym majonezem polewamy jajka przed podaniem.
Składniki:
Wykonanie:
Podziel się przepisem: