Przejdź do contentuPrzejdź do wyszukiwarki
Pogotujmy logo
Jajka z chrzanowym majonezem

Jajka z chrzanowym majonezem

Jajka z ziołowym majonezem to moja propozycja na klasyczną wielkanocną potrawę podaną w wersji fusion tylko za sprawą jednego składnika majonezu. Pyszne!
Ilość
0

Jajka z chrzanowym majonezem

Czas przygotowania 20 minutes
Całkowity czas 20 minutes

Składniki:

  • jajka 4

Chrzanowy majonez:

  • jajko 1
  • łyżeczka sok z cytryny 1
  • łyżeczka musztarda 1
  • szklanki olej 1/2
  • sól pieprz
  • łyżeczka chrzan 1
  • mały pęczek szczypiorek 1

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na półtwardo (ok. 4,5-5 min) w osolonej wodzie. Po wystudzeniu obieramy i przekrawamy na pół.
  • Pozostałe jajko wbijamy do słoiczka, dodajemy sok z cytryny, musztardę, szczyptę soli i pieprzu. Dolewamy olej i przy pomocy blendera dokładnie miksujemy od dołu do góry. Do gotowego majonezu dodajemy chrzan i szczypiorek. Dokładnie mieszamy.
  • Gotowym majonezem polewamy jajka przed podaniem.
Jajka z chrzanowym majonezem

Składniki:

    Wykonanie:

      Podziel się przepisem:
      jajka faszerowanewielkanoc

      Piotr Pałasz

      Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

      Poznajmy się!

      🔥 Najnowsze przepisy:

      Bądź na bieżąco z nowymi przepisami!