Kanapki z jajkiem, fetą i sosem chrzanowym – kilka składników i dosłownie chwila pracy. Przepyszna propozycja na doskonałe wiosenne śniadanie lub kolację.
Kanapki z jajkiem, fetą i sosem chrzanowym
Kanapki z jajkiem, fetą i sosem chrzanowym - kilka składników i dosłownie chwila pracy. Przepyszna propozycja na doskonałe wiosenne śniadanie lub kolację.
Składniki:
Kanapki:
- kromki ulubione pieczywo 3
- łyżeczki masło 1-2
- mniejsze jajka 2-3
- niewielkie garści rukola 3
- g pokruszonej feta 30-40
Delikatny sos chrzanowy:
- łyżki majonez 2
- łyżki śmietana 18% 2
- łyżeczki w zależności od ostrości chrzan 1-2
- mały pęczek posiekany szczypiorek
- mała szczypta cukier
- sól pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy w osolonej wodzie przez około 6-8 minut. Gotowe obieramy i kroimy w plasterki.
- Pieczywo opiekamy w tosterze lub na suchej patelni. Smarujemy niewielką ilością masła. Układamy umytą i osuszoną rukolę, jajka i ser feta.
- W miseczce łączymy wszystkie składniki sosu. Gotowym polewamy kanapki tuż przed podaniem.
Składniki:
Wykonanie:
Podziel się przepisem: