Kanapki z szynką parmeńską, serem brie i dipem koperkowym – pomysł doskonały na śniadanie, przekąskę lub kolację. Idealny zamiennik klasycznej kanapki z szynką i serem :)
Kanapki z szynką parmeńską, serem brie i dipem koperkowym
Kanapki z szynką parmeńską, serem brie i dipem koperkowym - pomysł doskonały na śniadanie, przekąskę lub kolację.
Składniki:
Kanapki
- kromki ulubione pieczywo 2
- ząbek czosnek 1
- liście dowolnej sałata 4
- plastry szynka parmeńska 4
- plastry u mnie z orzechami ser brie 4
- plastry u mnie żółty pomidor 2-4
Dip koperkowy
- łyżki majonez 1-2
- łyżki śmietana 3-4
- mały pęczek drobno posiekany koperek 1
- szczypta cukier
- sól pieprz
Wykonanie
- Pieczywo opiekamy w tosterze, piekarniku lub na suchej patelni. Nacieramy obranym ząbkiem czosnku. Układamy liście sałaty, szynkę parmeńską, ser brie i pokrojonego w plastry pomidora.
- Wszystkie składniki dipu dokładnie ze sobą mieszamy. Sosem polewamy kanapkę tuż przed podaniem.
Składniki:
Wykonanie:
Podziel się przepisem: