Składniki:
- drobno posiekana cebula 1,
- pojedynczy ok 350g filet z kurczaka lub indyka 1,
- łyżeczki papryka słodka 1/2
- łyżeczki papryka ostra 1/2
- łyżeczki tymianek 1/3
- do smaku sól pieprz
- ok. 250g dynia
- szklanka 250ml śmietana 30% 1
- łyżek tartego parmezan 4-5
- łyżki posiekanej natka pietruszki 2-3
Dodatkowo
- ok. 250g u mnie tagliatelle makaron
Wykonanie
- Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy na nim drobno posiekaną cebulę. Filet z kurczka lub indyka kroimy w niewielką kostkę. Doprawiamy papryką słodką, ostrą, tymiankiem, solą i pieprzem. Po 4-5 minutach mięso dodajemy na patelnię i smażymy przez kolejne 7 minut.
- W wyciskarce wolnoobrotowej Hurom One Stop H AI, z manetką umieszczoną w pozycji otwartej i grubym sitem umieszczamy bardzo drobno posiekaną dynię. Wyciskamy sok.
- Sok i pulpę z dyni dodajemy do podsmażonego drobiu. Dodajemy pokrojone pieczarki, dolewamy śmietanę i parmezan. Gotujemy do czasu aż sos zgęstnieje.
- Dorzucamy posiekaną pietruszkę i ugotowany makaron. Podajemy natychmiast.
Składniki:
Wykonanie:
Podziel się przepisem: