Pizza z wędzoną goudą, fetą i szpinakiem to moja, idealna na weekend propozycja pysznej kolacji. Niekoniecznie w 100% zgodna z włoskim oryginałem, niekoniecznie niskokaloryczna, ale uwierzcie, że smakuje obłędnie! Przygotujcie ją i zachwyćcie siebie oraz swoich bliskich tym pysznym połączeniem! Zapewniam, że będziecie sięgać po kolejny kawałek z wielką przyjemnością.
Pizza z wędzoną goudą, fetą i szpinakiem - przepis
Pizza z wędzoną goudą, fetą i szpinakiem to idealna na weekend propozycja pysznej kolacji. Wypróbuj przepis ze strony Cookuj.pl i zachwyć się smakiem!
Składniki:
- porcje 2
Szybki sos pomidorowy:
- passata pomidorowa 1 szklanka
- czosnek 2-3 ząbki
- szczypta oregano 1 duża
- bazylia świeża kilka listków
- sól, pieprz do smaku
Dodatkowo:
- mozzarella 2 kulki
- gouda wędzona 300 g
- ser feta 100 g
- cebula czerwona 1 duża
- szpinak 2 duże garści
Wykonanie
- W garnuszku na łyżce oliwy krótko podsmażamy przeciśnięte ząbki czosnku. Dolewamy passatę pomidorową, doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Dorzucamy listki świeżej bazylii i rozsmarowujemy sos na pizzach.Pizze posypujemy startą mozzarellą. Układamy posiekaną czerwoną cebulę i pokrojona w niewielką kostkę wędzoną goudę oraz fetę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do możliwie największej temperatury naszego piekarnika (ok. 250 stopni C) przez około 10 minut. Upieczoną pizzę posypujemy świeżym szpinakiem baby.
Składniki:
Wykonanie:
Podziel się przepisem: