Chipsy z jarmużu. Kto z nas nie lubi czasem czegoś chrupnąć? A jeżeli jeszcze to mogłoby być zdrowe to już w ogóle. Dzisiaj mam dla Was inspirację na szybką przekąskę, którą zrobicie z jarmużu. Pyszne i chrupiące chipsy na pewno przypadną Wam do gustu. Więcej moich wegetariańskich przepisów znajdziecie TUTAJ.
Chipsy z jarmużu - przepis
Chipsy z jarmużu to szybka, zdrowa i chrupiąca przekąska, którą przygotujecie z jarmużu. Są pyszne i idealnie wręcz chrupie się je przy dobrym filmie.
Składniki:
- jarmuż 1 paczka
- skórka z cytryny 1/2 łyżeczki
- papryczka chili 1/2 świeżej
- papryka słodka szczypta
- olej 2-3 łyżki
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie
- Jarmuż dokładnie myjemy i osuszamy. Przekładamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką. skórką otartą z cytryny, posiekaną papryczką chilli, polewamy olejem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni Celsjusza przez około 4-5 minut.
Składniki:
Wykonanie:
Podziel się przepisem: