Jajka faszerowane z wędzonym łososiem. Wielkanoc zbliża się już coraz większymi krokami. Najwyższy czas rozpocząć na blogu serię jakże pysznych i świątecznych przepisów. Dzisiaj zapraszam Was na genialne (i niebywale proste w przygotowaniu) jajka faszerowane z dodatkiem szczypiorku, koperku i wędzonego łososia. Zupełnie konieczna propozycja na wielkanocnym stole. Więcej moich przepisów na Wielkanoc znajdziecie TUTAJ.
Jajka faszerowane z wędzonym łososiem
Jajka faszerowane z wędzonym łososiem, z dodatkiem ziół. Bardzo prosta, ale ciekawa i niebanalna jednocześnie propozycja na wielkanocny stół.
Składniki:
- jajka 4
- majonez 1,5 łyżki
- jogurt naturalny 1 łyżka
- łosoś wędzony 80 g
- szczypiorek 1/2 małego pęczku
- koperek 1/2 małego pęczku
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo (ok. 7 min) w osolonej wodzie. Po wystudzeniu obieramy i przekrawamy na pół. Delikatnie łyżeczką wyciągamy żółtka i przekładamy je do miseczki. Dodajemy majonez i jogurt, dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Wędzonego łososia kroimy w drobną kostkę, zioła drobno siekamy. Dorzucamy do masy jajecznej. Powstałym farszem wypełniamy białka.
Składniki:
Wykonanie:
Podziel się przepisem: