Przejdź do contentuPrzejdź do wyszukiwarki
Pogotujmy logo
Jajka faszerowane z wędzonym łososiem

Jajka faszerowane z wędzonym łososiem

Jajka faszerowane z wędzonym łososiem, z dodatkiem ziół. Bardzo prosta, ale ciekawa i niebanalna jednocześnie propozycja na wielkanocny stół.
Ilość
0
Jajka faszerowane z wędzonym łososiem. Wielkanoc zbliża się już coraz większymi krokami. Najwyższy czas rozpocząć na blogu serię jakże pysznych i świątecznych przepisów. Dzisiaj zapraszam Was na genialne (i niebywale proste w przygotowaniu) jajka faszerowane z dodatkiem szczypiorku, koperku i wędzonego łososia. Zupełnie konieczna propozycja na wielkanocnym stole. Więcej moich przepisów na Wielkanoc znajdziecie TUTAJ.

Jajka faszerowane z wędzonym łososiem

Jajka faszerowane z wędzonym łososiem, z dodatkiem ziół. Bardzo prosta, ale ciekawa i niebanalna jednocześnie propozycja na wielkanocny stół.
Czas przygotowania 20 minutes
Całkowity czas 20 minutes

Składniki:

  • jajka 4
  • majonez 1,5 łyżki
  • jogurt naturalny 1 łyżka
  • łosoś wędzony 80 g
  • szczypiorek 1/2 małego pęczku
  • koperek 1/2 małego pęczku
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo (ok. 7 min) w osolonej wodzie. Po wystudzeniu obieramy i przekrawamy na pół. Delikatnie łyżeczką wyciągamy żółtka i przekładamy je do miseczki. Dodajemy majonez i jogurt, dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Wędzonego łososia kroimy w drobną kostkę, zioła drobno siekamy. Dorzucamy do masy jajecznej. Powstałym farszem wypełniamy białka.

Składniki:

    Wykonanie:

      Podziel się przepisem:
      jajka faszerowanełosoświelkanoc

      Piotr Pałasz

      Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

      Poznajmy się!

      🔥 Najnowsze przepisy:

      Bądź na bieżąco z nowymi przepisami!