Kanapka z roszponką, mozzarellą i szynką parmeńską. Jedna z moich ulubionych kanapek! Chrupiące pieczywo połączone z mozzarellą, szynką parmeńską i świeżymi pomidorami, skropione oliwą extra virgin. Więcej przepisów na śniadania znajdziecie klikając TUTAJ.
Kanapka z roszponką, mozzarellą i szynką parmeńską
Szukasz pomysłu na odmienienie nudnego śniadania? Ta kanapka z roszponką, mozzarellą i szynką parmeńską jest idealnym rozwiązaniem! Przekonaj się sam!
Składniki:
- ulubione pieczywo 2 kromki
- roszponka 1 garść
- mozzarella 4 plastry
- szynka parmeńska 4 plastry
- pomidorki koktajlowe 3-4
- oliwki czarne 1-2
- bazylia świeża kilka listków
- oliwa kilka kropel
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie
- Pieczywo opiekamy w tosterze, lub na suchej patelni. Polewamy oliwą (lub cienko smarujemy masłem). Układamy roszponkę, mozzarellę, szynkę parmeńską, przekrojone na pół pomidorki i pokrojone w plasterki oliwki. Całość zwieńczamy świeżą bazylią, szczyptą soli, pieprzu i kilkoma kroplami oliwy.
Składniki:
Wykonanie:
Podziel się przepisem: