Kanapki z pastą z awokado, fetą i rukolą. Chrupiące tosty podane z pastą z awokado, rukolą, fetą i świeżym koperkiem. Idealna propozycja na szybkie i lekkie śniadanie, które przygotujecie w 5 minut.
Kanapki z awokado, fetą i rukolą - przepis
Kanapki z pastą z awokado, fetą i rukolą. Chrupiące tosty podane z pastą z awokado, rukolą, fetą i świeżym koperkiem. Idealna propozycja na śniadanie.
Składniki:
Kanapki:
- ulubione pieczywo 2 kromki
- awokado 1, niewielkie
- czosnek 1/4 ząbka
- rukola 2 garści
- ser feta pokruszony 2 łyżki
- koperek posiekany 2 łyżeczki
- sól, pieprz do smaku
- sok z cytryny
Sos:
- jogurt naturalny 3 łyżki
- majonez 1 łyżeczka
- natka pietruszki 1 łyżeczka
- szczypiorek 1 łyżeczka
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie
- Pieczywo dokładnie opiekamy w tosterze lub na suchej patelni. Obrane awokado rozdrabniamy w miseczce z przeciśniętym ząbkiem czosnku, szczyptą soli, pieprzu i kilkoma kroplami soku z cytryny. Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Układamy rukolę, posypujemy serem feta i posiekanym koperkiem. Składniki na sos mieszamy i gotowym polewamy kanapki przed podaniem.
Składniki:
Wykonanie:
Podziel się przepisem: