Kanapki z masłem koperkowym i dodatkami. Macie już dość nudnych kanapek? Czasem mały element potrafi zdziałać cuda. Zapraszam na kanapkę z masłem koperkowym i dodatkami. Więcej moich przepisów na kanapki znajdziecie TUTAJ.
Kanapki z masłem koperkowym i dodatkami
Przepis na pyszne kanapki z masłem koperkowym i dodatkami. Ten prosty dodatek ziół tworzy je wyjątkowymi. Zobacz, jak je zrobić!
Składniki:
Masło koperkowe*:
- masło (miękkie) 1/2 kostki
- koperek 1/2 niewielkiego pęczka
- czosnek 1 mały ząbek
- oliwa 1 łyżka
- sól, pieprz (do smaku)
Dodatkowo:
- bułka podłużna (u mnie bagietka francuska) 1
- rukola 1 garść
- szynka szwarcwaldzka kilka plastrów
- rzodkiewki 3
*Masła wystarczy nam na zdecydowanie więcej niż jedną kanapkę.
Wykonanie
- Miękkie masło przekładamy do miseczki. Dodajemy drobno posiekany koperek, przeciśnięty ząbek czosnku i oliwę. Dokładnie rozcieramy widelcem i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Pieczywo przekrawamy na pół. Podpiekamy na suchej patelni. Smarujemy masłem koperkowym, układamy rukolę, dodajemy plasterki szynki i pokrojone w plasterki rzodkiewki. Nic prostszego!
Składniki:
Wykonanie:
Podziel się przepisem: