Kanapki z masłem pietruszkowym, jajkiem i rzodkiewką. Dzisiaj zapraszam na pyszne kanapki z masłem pietruszkowym, jajkiem i rzodkiewką. Niby zwyczajna kanapka, którą jednak idealnie wyróżnia pietruszkowy dodatek. Więcej moich przepisów na kanapki znajdziecie TUTAJ.
Kanapki z masłem pietruszkowym, jajkiem i rzodkiewką
Kanapki z masłem pietruszkowym, jajkiem i rzodkiewką. Proste połącznie, które wyróżnia pietruszkowy akcent. Wypróbuj ten przepis!
Składniki:
Masło pietruszkowe*:
- masło 1/2 kostki
- natka pietruszki 1/2 niewielkiego pęczka
- czosnek 1 mały ząbek
- oliwa 1 łyżka
- sól, pieprz do smaku
Dodatkowo:
- ulubione pieczywo 3 kromki
- sałata rzymska kilka listków
- jajka 3 ugotowane na półtwardo
- rzodkiewki 3
- feta 50 g
- szczypiorek do posypania
*Masła wystarczy nam na więcej niż jedną kanapkę.
Wykonanie
- Miękkie masło przekładamy do miseczki. Dodajemy bardzo drobno posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty ząbek czosnku i oliwę. Dokładnie rozcieramy widelcem i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Pieczywo podpiekamy na suchej patelni lub w tosterze. Smarujemy masłem pietruszkowym, układamy sałatę, dodajemy pokrojone w plasterki jajka i rzodkiewki. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy posiekanymi ziołami. Nic prostszego!
Składniki:
Wykonanie:
Podziel się przepisem: