Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami to doskonały przepis na lato! Idealnie kruche, maślane ciasto dżemem, bitą śmietaną i morelami.
Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami
Składniki:
Kruche ciasto z tego przepisu:
Dodatkowo
- słoiczek ok 300g dżem morelowy 1
- śmietana 30% 350 ml
- łyżka cukier puder 1
- ziarenka z 1/2 wanilia
- ok. 300g* morele
- * Wykorzystaj koniecznie morele dojrzałe słodkie lub wykorzystaj morele z puszki.
Wykonanie
- Babeczki zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta według tego przepisu:.
- Z upieczonych babeczek ściągamy metalowe foremki.
- Śmietanę ubijamy z cukrem puder i ziarenkami wanilii. Morele pozbawiamy pestek i kroimy w plastry. Na dnie babeczek umieszczamy po łyżce dżemu morelowego, przy pomocy rękawa cukierniczego wypełniamy je ubitą śmietaną i dekorujemy pokrojonymi morelami.
Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami
Składniki:
- Kruche ciasto z tego przepisu:
- Dodatkowo
- dżem morelowy – 1 słoiczek (ok 300g)
- śmietana 30% – 350ml
- cukier puder – 1 łyżka
- wanilia – ziarenka z 1/2
- morele – ok. 300g*
- * Wykorzystaj koniecznie morele dojrzałe (słodkie) lub wykorzystaj morele z puszki.
Wykonanie:
- Babeczki zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta według
tego przepisu:
. - Z upieczonych babeczek ściągamy metalowe foremki.
- Śmietanę ubijamy z cukrem puder i ziarenkami wanilii. Morele pozbawiamy pestek i kroimy w plastry. Na dnie babeczek umieszczamy po łyżce dżemu morelowego, przy pomocy rękawa cukierniczego wypełniamy je ubitą śmietaną i dekorujemy pokrojonymi morelami.
Jeśli spodobał Ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomymi!
Składniki:
Wykonanie:
Podziel się przepisem: