Naleśniki z pieczarkami i serem żółtym, czyli propozycja fenomenalnego obiadu, który przygotujecie błyskawicznie!
Muszę Wam przyznać, że te naleśniki z pieczarkami i serem to moje małe uzależnienie. Podobnie jak do krokietów, uwielbiam do nich powracać. Chyba nigdy mi się nie znudzą! Ich prostota przygotowania i doskonały smak sprawia, że przypadną one do gustu każdemu. Zdecydowanie najlepiej smakują ze szklanką czerwonego barszczu. Doskonałe danie na dziś :)
Naleśniki z pieczarkami i serem
Naleśniki z pieczarkami i serem żółtym, czyli propozycja fenomenalnego obiadu, który przygotujecie błyskawicznie!
Składniki:
Naleśniki:
- porcja naleśników z tego przepisu 1
Dodatkowo:
- większa lub 2 mniejsze cebula 1
- pieczarki 500 g
- kilka kropel opcjonalnie sok z cytryny
- szczypta opcjonalnie papryka ostra
- szczypta opcjonalnie papryka słodka
- g tartego ser żółty 200
Wykonanie
- Naleśniki przygotować według wskazanego przepisu.
- Cebulę drobno posiekać, pieczarki pokroić w plasterki.
- Na patelni rozgrzać łyżkę masła i oliwy. Dorzucić cebulę i podsmażać do zeszklenia. Po tym czasie dodać pieczarki i dokładnie wymieszać.
- Doprawić solą, pieprzem i papryką (opcjonalnie). Smażyć, często mieszając, do momentu niemal całkowitego odparowania płynu.
- Tak przygotowane pieczarki rozprowadzić na naleśnikach. Posypać dużą garścią startego sera żółtego i dowolnie zwinąć (ja swoje naleśniki zawinąłem w kopertę).
- Przed podaniem naleśniki podsmażyć z każdej strony na łyżce oliwy.
Składniki:
Wykonanie:
Podziel się przepisem: