Owsianka z miodem, figami i czekoladą. Owsianka jest jedną z najpopularniejszych śniadaniowych propozycji w moim domu. Jej przygotowanie zajmuje kilka minut, a możliwości i różne kombinacje dodatków chyba nigdy się nie wyczerpią. Dzisiaj proponuję owsiankę w wersji sezonowej – z figami, miodem lipowym, migdałami i czekoladą.
Owsianka z miodem, figami i czekoladą - przepis
Owsianka z miodem, figami i czekoladą. Pyszna i bardzo prosta w wykonaniu owsianka w wersji sezonowej - z figami, miodem lipowym, migdałami i czekoladą.
Składniki:
- płatki owsiane 5-6 łyżek
- mleko 1 szklanka
- miód 1-2 łyżki
- figa 1 większa
- czekolada mleczna posiekanej 1 łyżka
- migdały w płatkach 1 łyżka
- miód do polania 1 łyżeczka
Wykonanie
- Płatki owsiane odmierzamy i wsypujemy do garnka z nieprzywierającym dnem. Dolewamy mleko, dodajemy miód i doprowadzamy do zagotowania. Gotujemy krótko, do czas aż płatki zmiękną. Owsiankę przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki figi, posiekaną czekoladę, płatki migdałów. Polewamy łyżeczką miodu.
Składniki:
Wykonanie:
Podziel się przepisem: