Dzisiaj zapraszam Was na bardzo ciekawy przepis z przymrużeniem oka – pizza z arbuza. Idealny na przekąskę w ciepłe, letnie dni.
Pizza z arbuza – widziałem ją już wielokrotnie na Instagramie czy Pintereście, ale dopiero ostatnio postanowiłem ją wypróbować. Mimo, że jest to zdecydowanie dosyć niecodzienne połączenie, to smakuje ono naprawdę dobrze i z pewnością będzie cieszyć się popularnością, gdy zagości na stole. A jaka prosta jest ta “pizza” – nie musicie martwić się ani o doskonałe ciasto ani o dodatki prosto z włoskich prowincji ani nic innego. Wystarczy, że macie akurat arbuza, którego potniecie w kawałki i podacie z wybranymi dodatkami. Pyszna łatwizna!
Pizza z arbuza
Składniki:
- mini arbuz 1
- ser feta
- oliwki czarne
- mięta*
* Zastąpiłem bazylią
Opcjonalnie: syrop z agawy, syrop klonowy lub sos balsamiczny.
Wykonanie
- Arbuza kroimy w około 2 cm kawałki. Posypujemy serem feta, pokrojonymi w plasterki oliwkami, świeża miętą lub bazylią. Jeśli macie ochotę, możecie dodać rónież inne dodatki lub polać pizzę syropem z agawy, syropem klonowym lub w wersji bardziej wytrawnej - octem balsamicznym.