Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką, czyli doskonała propozycja na lekki lunch lub ciekawy obiadowy dodatek. Sałatka dzięki aromatycznej kolendrze jest niezwykle orzeźwiająca. Spróbujcie jej koniecznie!

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką - przepis
Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką, czyli doskonała propozycja na lekki lunch lub ciekawy obiadowy dodatek.
Składniki:
- sałata rzymska 1 główka
- ser żółty 100 g
- pomidory koktajlowe garść
- zielona papryka 1/2
- fasola czerwona 1/2 puszki
- cebula czerwona 1/2
Dressing:
- oliwa 2 łyżki
- sok z limonki 2 łyżki
- czosnek przeciśnięty 1 ząbek
- miód 1/2 łyżeczki
- kolendra posiekana 1 łyżka
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie
- Sałatę rzymską porywamy i układamy na talerzu. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, ser żółty, przepołowione pomidorki, odsączoną fasolę i posiekaną czerwoną cebulę.
- W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki dressingu. Polewamy sałatkę tuż przed podaniem.
Składniki:
Wykonanie:
Podziel się przepisem: